Wim Alberts Toernooi

Hoe komen we aan de naam Wim Alberts Toernooi?
Dhr. Wim Alberts, was de vader van Jules en opa van Ingmar. Hij had ook nog een tweede zoon, Wim die inmiddels ook overleden is. Wim Alberts overleed op 5 januari 1969. Het was in de periode dat de jeugdcommissie van FC Gulpen bezig was met het opzetten van een jeugdtoernooi.

Wim Alberts heeft zich altijd ingezet voor FC Gulpen in het algemeen en de jeugd in het bijzonder. Dat was voor de jeugdcommissie aanleiding om Wim Alberts postuum te eren voor zijn belangeloze en bijzondere verdiensten door het jeugdtoernooi naar hem te vernoemen.

Het CV van Wim Alberts is indrukwekkend, zeker als we het plaatsen in de tijdsgeest van toen.

Hij was langere tijd bestuurslid. In 1956 heeft hij het secretariaat bemand. Van 1963 tot aan de dag van zijn overlijden was hij lid van de jeugdcommissie. In deze periode nam hij mede het initiatief voor de introductie van C-elftallen. Zo begon zoon Jules als 6-jarig manneke in 1963 zijn carrière bij FC Gulpen op de C- jeugd, die hem bracht tot bij Fortuna SC. Vanaf 1940 speelde Wim bij de jeugd en daarna de senioren tot ca. 1948 toen hij door ziekte moest stoppen.

Wim Alberts bood de club echter niet uitsluitend zijn diensten aan. Ook schonk hij ballen aan de jeugd en twee elftallen kregen kousen en shirts aangeboden. In de huidige tijd heet dat sponsoren en zou zijn naam op grote borden of lichtkranten prijken. In die tijd deed men dat uit liefde en betrokkenheid voor de vereniging.

Voor de toenmalige jeugdcommissie was bovenstaande conduitestaat aanleiding om het jeugdtoernooi voor eeuwig de naam "Wim Alberts Toernooi" te geven.

Opzet
Het toernooi wordt over twee dagen afgewerkt, waarbij de jeugdcategorieën (MP t/m C) kunnen deelnemen. In 1995 werd het toernooi zelfs over twee volledige weekenden gespeeld.

Motto
Het Wim Alberts Toernooi is een toernooi waar sportiviteit en voetbalplezier voor de jeugd voorop staat. Belangrijk uitgangspunt is dat ieder team een winnaar is.

Wim Alberts Toernooi Editie 2024.

De data voor het Wim Alberts Toernooi zijn als volgt:

Zaterdag 8 juni: JO6 t/m JO10 en JO14
Zondag 4 juni: JO11 - JO12 - JO13

INSCHRIJVEN:

Wij hebben een toernooi website ingericht. Via onderstaande link kunnen teams zich inschrijven.

https://www.tournify.nl/live/fcgulpen2024

Ook zal hier later alle informatie (programma‘s, uitslagen, standen) over het toernooi terug te vinden zijn.