Juul Tulkens “Speler van de week"

Met de komst van Mike Zwartjes als nieuwe trainer heeft ook het fenomeen “Speler van de Week" zijn intrede gedaan in onze club. Na afloop van iedere competitiewedstrijd van ons 1e elftal zal de hoofdtrainer bekend maken welke selectiespeler, die week de titel “Speler van de
week" krijgt.


Bij het nemen van die beslissing zal Mike de overige stafleden rondom het eerste elftal raadplegen. De “Speler van de week" ontvangt een kleine bokaal en 5 consumpties. Bij thuiswedstrijden wordt de winnaar rond 18.00 uur bekend gemaakt in de kantine. Bij uitwedstrijden zal dat rond 18.30 uur in Café ´t Tepke zijn.

Juul grijpt zijn kans met beide handen aan.In aanloop naar het duel tegen SCG had Juul Tulkens bij trainer Mike Zwartjes geïnformeerd naar zijn kansen en perspectief voor de komende wedstrijden, omdat hij het, tot dat moment moest doen met één basisplaats en een aantal invalbeurten. In dat positieve gesprek werd Juul gewezen op zijn sterke kanten en op de dingen waar hij aandacht aan moet besteden. Bovenal werd hij gewezen op de brede selectie, maar ook op het geloof in zichzelf. Keihard werken op trainingen en tijdens de aanstaande invalbeurten laten zien dat hij de beste man is voor de beoogde plek in het team, was het advies van trainer Zwartjes.
Door de afwezigheid van Robin Gusting startte Juul zondag in de basis. Vanaf minuut 1 liet hij zien dat het advies van Mike Zwartjes niet aan dovemans oren was gericht. Juul was enorm gedreven, fel in de duels en daar waar mogelijk schakelde hij zich aanvallend in. Hij speelde een puike partij in een wedstrijd, die FC Gulpen ruim in haar voordeel had moeten beslissen. Een groot aantal 100% kansen werden onbenut gelaten, waardoor SCG in de wedstrijd bleef en uiteindelijk met 1 punt huiswaarts mocht keren.
Als de spelers de komende weken het vizier scherp gesteld krijgen in combinatie met het huidige spel dan kan handhaving in een vroeg stadium bewerkstelligd worden. Zo niet, dan kan het ook zomaar een moeilijk seizoen worden. Het vertrouwen in de spelers is echter groot en het aanwezige scorende vermogen zal zich de komende weken zeker gaan uitbetalen. Juul Tulkens liet zondag jl. zien hoe een gezonde dosis emotie omgezet kan worden in grote daden.

Wie wordt de volgende speler van de week? De winnaar wordt zondag 10 november as. na het thuisduel tegen SV Geuldal bekend gemaakt in de kantine.


Geplaatst op: 05-11-2019