Gian Huijnen “Speler van de week"

Wervelwind op rechts!

Speeldag 11 leverde alweer de 10e speler van de week op. Alleen Tony Alfonso wist tot nog toe twee keer de beste te zijn. Deze week ging de titel en bijbehorende blijvende herinnering naar Gian Huijnen. Zondag jl. liet Gian zien dat trainer Mike Zwartjes steeds meer opgezadeld zit met een luxeprobleem.


De grote selectie maakt, dat de concurrentie steeds meer toeneemt en steeds meer spelers op de poort van de basis kloppen. Gian haakte tijdens de voorbereiding op het seizoen 19/20 iets later aan bij de selectie. Daardoor moest hij een paar wedstrijden starten vanaf de bank. Daar nam Gian morrend plaats, maar hij liet vervolgens iedere invalbeurt gretig zien, dat hij in de basis wil starten. Dat is de laatste paar weken dan ook het geval, waardoor FC Gulpen beschikt over een vlammende rechterspits. Menig linksback van de tegenstander zal badend in het zweet wakker worden van de actieradius en snelheid van de blonde pijl van FC Gulpen. Gian heeft zich terug geknokt in de basis elf met de uitverkiezing tot speler van de week als beloning.

FC Gulpen houdt huis in Maastricht
Na de puike prestatie van vorige week tegen koploper Leonidas was de vraag hoe FC Gulpen tegen laagvlieger RKVVL/Polaris voor de dag zou komen. Lopen de spelers van Mike Zwartjes met de kopjes in de wolken of haken ze aan bij het vertoonde spel in de tweede helft tegen de ploeg uit Wolder? Dat was de grote vraag. De start was voorzichtig, waarna Gulpen het initiatief nam. Na een klein kwartier liet Robin Horbach het net al bollen (0-1). Het vervolg was van beide kanten niet goed. RKVVL/Polaris had géén of weinig stootkracht en FC Gulpen worstelde met de eigen organisatie. In de laatste tien minuten voor de pauze werd echter het startsignaal voor een doelpuntenfestival gegeven. Julian Stassen tekende voor de 0-2. De thuisploeg reageerde prompt met de aansluitingstreffer (1-2). De rust werd echter bereikt met een 1-3 voorsprong voor de zwarthemden door een treffer van Gian Huijnen. Na de thee bleek trainer Zwartjes wat wijzigingen aangebracht te hebben in de organisatie, waarop RKVVL geen antwoord meer had. FC Gulpen was heer en meester. Dat FC Gulpen beschikt over veel scorend vermogen moest de gastheer uit Maastricht aan den lijve ervaren. De score liep in het tweede bedrijf op tot monsterlijke hoogte. Gian Huijnen zorgde met zijn tweede treffer voor 1-4. Vervolgens verdubbelden ook Julian Stassen (1-5) en Robin Horbach (1-6) hun score. Goudhaantje Inze Straat strooide met twee treffers nog meer zout in de wonden van de gastheer. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 1-8. FC Gulpen hield dus fors huis in Maastricht en liet zien dat de prestatie tegen Leonidas geen incident is geweest. Zondag komt Willem I op bezoek, voor de laatste wedstrijd vóór de winterstop. Een zege zou mooie afsluiting van de eerste competitiehelft zijn met een dito mooie positie in de stand van de tweede periode. Maar Willem 1 staat bekend om hun felle strijdwijze en willen zelf ook graag aanhaken bij de bovenkant van de ranglijst. Een spannende pot in het verschiet dus, waarin wederom de vraag is of de Geelzwarten de goede lijn kunnen doortrekken.


Geplaatst op: 10-12-2019