Robin Horbach “Speler van de week"

Met de komst van Mike Zwartjes als nieuwe trainer heeft ook het fenomeen “Speler van de Week" zijn intrede gedaan in onze club. Na afloop van iedere competitiewedstrijd van ons 1e elftal zal de hoofdtrainer bekend maken welke selectiespeler, die week de titel “Speler van de
week" krijgt.


Bij het nemen van die beslissing zal Mike de overige stafleden rondom het eerste elftal raadplegen. De “Speler van de week" ontvangt een kleine bokaal en 5 consumpties. Bij thuiswedstrijden wordt de winnaar rond 18.00 uur bekend gemaakt in de kantine. Bij uitwedstrijden zal dat rond 18.30 uur in Café ‘t Tepke zijn.

Robin Horbach, de briljante spits met oog voor medespelers

Een spits wil scoren, altijd en overal. Zo ook Robin Horbach. Daar waar hij het vorige seizoen de treffers aan elkaar bleef rijgen, meer dan 40 stuks, wil de productie dit jaar nog niet zo snel op gang komen. Tenminste, zo voelt Robin dat zelf. Toch liggen ook dit jaar alweer 5 doelpunten in het mandje. Daarnaast is Robin vaak ongrijpbaar voor verdedigers, waardoor hij andere spelers in scorende positie brengt, assists verzorgd en meerdere verdedigers bindt, waardoor hij veel ruimte voor andere spelers creëert. Daarnaast sleurt, trekt en werkt Robin 90 minuten lang. Hij gaat als een voorbeeldige aanvoerder voorop in de strijd om het team op sleeptouw te nemen. Ook zondag was Robin weer heel nadrukkelijk aanwezig. Veel gewonnen duels, veel loopacties en vóór rust al een knap doelpunt dat werd afgekeurd. Na rust was het de rake vrijetrap van Robin Horbach (1-2), die FC Gulpen weer in de wedstrijd hielp. Iedereen is ervan overtuigd dat met deze treffer én de uitverkiezing tot speler van de week de ban voor Robin gebroken is.

Vooraf leek de derby tegen SV Geuldal een mooi “St. Hubertustoetje" te kunnen worden. Ploegen uit de Heuvellandstreek die de degens met elkaar kruisen onder ruime publieke belangstelling. Voor FC Gulpen was dit duel de kans om aansluiting te vinden bij de top, terwijl SV Geuldal met een zege de aansluiting bij de subtop en FC Gulpen wilde bewerkstelligen. Voor supporters van de Geelzwarten is het jaarlijks de vraag hoe de matadors de viering van St. Hubertus daags voor de wedstijd doorstaan hebben.
Het eerste kwartier leek er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Mike Zwartjes. Gulpen was de bovenliggende partij en liet zien over voldoende kwaliteit te beschikken om Geuldal aan de zegekar te gaan binden. Echter, na een kwartiertje was de geest al uit de Hubertus- fles. FC Gulpen was niet meer vooruit te branden, traag in de opbouw, veel balverlies en kansen werden niet gecreëerd. De gasten wisten wel raad met zoveel onvermogen en namen brutaal de leiding (0-1). Een buitenspel doelpunt van Robin Horbach was het enige noemenswaardige wapenfeit van de thuisploeg vóór rust. Ook na de thee was er geen verbetering zichtbaar bij Gulpen en Geuldal kwam niet in de problemen. De gasten namen met een wonderschone treffer zelfs een 0-2 voorsprong. Daarmee leken de punten in de knip voor de fusieploeg uit Wijlre en Schin op Geul.
Ware het niet, dat de gasten zich heel ver terugtrokken en daardoor onder druk kwamen de staan. Vervolgens kreeg Gulpen meerdere vrije trappen, omdat Geuldal steeds dieper in de eigen 16-meter ging verdedigen. Het was Robin Horbach die in de 85e minuut een van de toegekende vrije trappen feilloos raak schoot. Die treffer gaf alsnog een energiestoot aan de Geelzwarten. De voorwaartse drift leidde wederom tot een vrijetrap in 88e minuut, op de rand van de 16 meter. Deze keer name Julian Stassen plaats achter de bal en ook zijn trap verdween kansloos achter de gastendoelman. De pijp was leeg bij Geuldal en uiteindelijk waren zijn blij met het laatste fluitsignaal van de Belgische leidsman. Bij de gasten overheerste de teleurstelling over de “weggegeven" zege en Gulpen koesterde het niet meer verwachtte punt.

Wie wordt de volgende speler van de week? De winnaar wordt zondag 24 november as. na het uitduel tegen RKVVM bekend gemaakt in café ‘t Tepke.


Geplaatst op: 12-11-2019