In gesprek met de voorzitter | Deel 1: “Leggen ons niet bij de Vijfde Klasse neer"

In een driedelig interview licht FC Gulpen-voorzitter Jos Prevoo de huidige stand van zaken bij de club toe: wat is er in het afgelopen jaar gebeurd, waar richten bestuur en leden zich momenteel op en hoe ziet de toekomst uit? Het zijn de vragen die in dit een-tweetje de revue passeerden én beantwoord werden.

Vandaag deel 1: Het eerste elftal.


FC Gulpen is vanzelfsprekend een vereniging die ernaar streeft al haar leden een plezierige tijd op het voetbalveld te bieden. Daarnaast draait het in sport natuurlijk om presteren en dan wordt de blik al snel gericht op het vlaggenschip van de club: de selectie van hoofdtrainer Patrick de Mey.

Goede groep
Het eerste elftal is het seizoen met twee overwinningen en één nederlaag in drie wedstrijden prima gestart, vindt ook voorzitter Prevoo. “Het is een goede groep die goed begonnen is. De verliespartij werd geleden tegen een ploeg, Berg, die ik als een naarste concurrent voor de kop van de ranglijst zie. Maar Patrick beschikt dit seizoen over een brede selectie, met twee nieuwe spelers en een drietal spelers die zijn doorgestroomd vanuit de A-jeugd."

Compliment
De spelersgroep is daarmee groter dan een jaar geleden, want ten opzichte van de vijf versterkingen stopten van de bestaande selectie alleen Michael van Oosten en Floris Mertens. “Voor de rest is de groep dus compleet gebleven", concludeert Prevoo, die daarmee in zijn nopjes is. “Dat zie ik als een compliment, het doet deugd dat deze spelers er bewust voor gekozen hebben om bij elkaar te blijven."

Geduchte concurrentie
Voor het vierde opeenvolgende seizoen is de Vijfde Klasse het podium waarop de hoofdmacht in actie zal komen. Prevoo, en met hem vele anderen, vindt dat jammer. “We willen echt weg uit de Vijfde Klasse. Vorig jaar is dat helaas niet gelukt; daar moeten we tegelijkertijd ook niet te lang mee bezig blijven, want het vizier moet op dít seizoen gericht zijn. Wij vinden dat we als FC Gulpen minimaal in de Vierde Klasse moeten spelen en denken ook dat deze selectie daar voetballend beter tot zijn recht zou komen." Om uiteenlopende redenen werd die jump in de afgelopen jaren niet bewerkstelligd, ondanks dat De Mey en zijn manschappen er telkens dichtbij waren. Prevoo: “Ieder jaar zijn er zo‘n twee andere ploegen die meedoen om de prijzen en wij trokken ten opzichte van hen helaas aan het kortste eind. Willem I was afgelopen seizoen gewoonweg een geduchte concurrent. Het is lastig om te promoveren, maar we leggen ons er zeker niet bij neer."

Progressie
Een promotie naar de Vierde Klasse zou de club op meerdere vlakken naar een hoger niveau tillen, licht de voorzitter toe. “Je maakt in dat geval écht progressie via je vlaggenschip. Voor jeugdspelers is het een mooie stimulans dat ze zouden kunnen doorstromen naar een vierdeklasser. Het brengt een stukje uitstraling met zich mee, ook naar sponsoren toe."

Promotie
Prevoo aarzelt dan ook niet om een duidelijke doelstelling uit te spreken. “Promotie, dat lijkt me helder. En daar hebben deze coach en spelers ook absoluut de kwaliteiten voor. We vermoeden dat het opnieuw tussen twee of drie ploegen zal gaan. In eerste instantie houden we rekening met Berg ‘28, maar we verwachten ook Vijlen bovenin. Daarnaast zou Bemelen, ondanks een mindere start, een geduchte outsider kunnen zijn."

In deel twee van het drieluik, dat binnenkort op de website verschijnt, gaat voorzitter Jos Prevoo in op de samengevoegde jeugdafdeling met RKVVM en Sibbe en wordt de financiële situatie van de club besproken.


Bron: Sem Caelen


Geplaatst op: 14-10-2018