Tonny Alfonso “Speler van de week"

Met de komst van Mike Zwartjes als nieuwe trainer heeft ook het fenomeen “Speler van de Week" zijn intrede gedaan in onze club. Na afloop van iedere competitiewedstrijd van ons 1e elftal zal de hoofdtrainer bekend maken welke selectiespeler, die week de titel “Speler van de week" krijgt.


Bij het nemen van die beslissing zal Mike de overige stafleden rondom het eerste elftal raadplegen. De “Speler van de week" ontvangt een kleine bokaal en 5 consumpties. Bij thuiswedstrijden wordt de winnaar rond 18.00 uur bekend gemaakt in de kantine. Bij uitwedstrijden zal dat rond 18.30 uur in Café ‘t Tepke zijn.

Tonny Alfonso: De Regisseur op het middenveld.


Na de zeperd in Heugem was de Geelzwarten er veel aan gelegen om deze misstap weg te poetsen. Die drang naar revanche moest RKASV ontgelden. De gasten uit Amby werden met een pijnlijke 7-2 nederlaag huiswaarts gestuurd. De Maastrichtenaren mochten blij zijn, dat FC Gulpen vóór rust nog erg clement was, anders had de totaalscore monsterlijke vormen aangenomen. Ieder circus heeft een regisseur nodig. Eentje die de kunstenaars voorin niet alleen stuurt en aan het werk zet, maar ook iemand die ingrijpt als de artiesten voorin zo speels bezig zijn dat ze steken laten vallen, terwijl ze de organisatie uit het oog zijn verloren. De grote regisseur van deze mooie zondagse film was Tonny Alfonso. Hij heerste op het middenveld en strooide lustig met passes waarmee de voorwaartsen aan het werk werden gezet. Op het juiste moment versnellen en/of temporiseren, steekpasjes en lange passes. Het was allemaal het werk van Tonny, die bovendien zelf ook een treffer voor zijn rekening nam. Door ziekte kon hij afgelopen week niet trainen, maar daar had hij geen last van getuige deze prima prestatie van hem én van het hele team. De beloning is de titel “speler van de week".

Wie wordt de volgende speler van de week? De winnaar wordt zondag 27 oktober as. na het uitduel tegen Keer bekend gemaakt in café ‘t Tepke.


Geplaatst op: 21-10-2019