Voorbeschouwing Deel 1 | Hoofdtrainer Patrick De Mey

Aanstaande zondag opent FC Gulpen 1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vijlen. Hoog tijd dus om met hoofdtrainer Patrick de Mey vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. De coach en zijn team zijn er klaar voor: “We moeten 110% inzet tonen voor de club en onze supporters!"Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dat geldt ook voor het eerste elftal van FC Gulpen. Net als in het vorige seizoen zetten de geel-zwarten in op de bovenste plekken in de Vijfde Klasse A en voor het tweede seizoen staat Patrick de Mey als eindverantwoordelijke voor de groep. Halverwege de vorige jaargang werd, tot zijn eigen tevredenheid, zijn contract in Gulpen verlengd. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin. En dan te bedenken dat ik destijds, in december 2015, eigenlijk helemaal geen interesse had om überhaupt een vereniging te trainen. Alles wat een trainer nodig heeft, spreekt me hier aan. Met de vele warme mensen om me heen hoefde ik dan ook niet lang na te denken over een contractverlenging."

Verbetering
Doordat de Gulpenaren in het sterke vorige seizoen een periodetitel pakten, was de club al relatief vroeg zeker van een plek in de nacompetitie om promotie naar de Vierde Klasse. In die nacompetitie viel het balletje vervolgens niet goed. De Mey: “Als je er zo dicht bij bent, is het natuurlijk een teleurstelling dat je niet promoveert. Maar: we hebben er alles aan gedaan. Helaas mocht het niet zo zijn." Met het terughalen van spelers met een verleden in Gulpen lijkt de spelersgroep er in de afgelopen weken kwantitatief én kwalitatief op vooruit gegaan, weet ook De Mey. “De selectie heeft erom gevraagd, en gekregen. Om verbetering te krijgen werd het tijd dat er op meerdere plaatsen de concurrentie werd aangegaan. Dat maakt een team alleen maar beter, en dat is nu het geval. Ik ben dan ook tevreden met de nieuwe spelers."

"Het team wordt steeds hechter"
Formeel startte het seizoen een aantal weken geleden, want de Gulpense hoofdmacht speelde al een aantal bekerduels. Tegen derdeklasser Hellas ging Gulpen op eigen veld met 1-4 onderuit, een week later werd een knappe 2-1 zege geboekt op vierdeklasser SV Hulsberg. Door een nederlaag bij een andere vierdeklasser, Voerendaal (2-0), eindige de formatie van De Mey alsnog op de laatste positie in de poule. De coach laat zich door die cijfers niet van de wijs brengen en kijkt met een positief gevoel terug op de voorbije weken. “Bekerduels zeggen niet veel, het is allemaal nog pril. We hebben goede tegenstand geboden. Het team wordt wel steeds hechter en daarbij helpen deze wedstrijden een handje mee." De Mey ziet wel een wezenlijk verschil tussen bekervoetbal en competitievoetbal. “Dit zegt niets over de competitie. Daar gelden andere wetten", aldus de hoofdtrainer.

Doelstelling
Uiteraard hopen de trainer en zijn spelers de prestaties van het vorige seizoen te overtreffen. Daarbij wil De Mey niet teveel naar de concurrentie kijken, en zich juist focussen op zijn eigen ploeg. “Andere ploegen ben ik eigenlijk niet mee bezig. We moeten er alles aan doen om onze wedstrijden te winnen en ons daarna niets kunnen verwijten. We moeten 110% inzet tonen voor de club en onze supporters, die er toch altijd zijn, zowel bij thuis- als uitwedstrijden!" Wanneer is het seizoen volgens De Mey dan geslaagd? “Als de selectie zonder al te veel blessures of schorsingen het seizoen kan afmaken. En dan zeg ik kort maar krachtig: promotie naar de Vierde Klasse!

Morgen volgt deel 2 van de voorbeschouwing: we kijken dan met clubvoorzitter Jos Prevoo naar de ontwikkelingen en plannen van de club, op alle niveaus, in het nieuwe seizoen.


Bron: Tekst: Sem Caelen


Geplaatst op: 22-09-2017